Teriyaki kana
Tokyos oli pea igale asjale peale kallatud mingit mõnusat magusat kastet. Tiina ütles et see on Teriyaki ja ma lendasin kohe Rimisse. Seal oli vaid kahte sorti - Kikkoman, mille silti olin enne ka näinud ja Santa Maria. Korvi lendas Kikkoman muidugi.
Siis selgus, et kanafileed polnud, aga müüja oli nii lahke ja suunas mind leti äärde, kus olid kanarinnakud. Ütles et fileerimine on hästi kerge ja et võta aga võta.
No ma võtsingi siis. 2 kanarinda ja lisaks veel seesamiseemneid.
Fileerimine läks suht ladusalt, teritasin ühe peene noa ära ja mingi 2 mindiga olidki fileed valmis.
* Pann maxi, või peale, ootan kuni pruun.
* Kanatükid (2X3cm u) peale
* 2-3 minti ühelt poolt, keeran ümber kui mõnusalt pruun on
* pruunistunud poolele veidi soola ja pipart
* teiselt poolt ka 2-3 minti , keerad ümber, sinna ka soola ja pipart ,
* Nüüd keerad uuesti ümber tükid ja tilgutad peale teriyakit, nii et tükid mõnusalt kaetud on.
* Puista peale seesamiseemneid, pane kaas peale ja tõsta pann tulelt maha, jäta veidikeseks hauduma, et teriyaki aroom lihale rohkem külge jääks.
* Voila, söö.
Kusjuures praadimise juures on mul siuke värk, et panni äärtest ei saa tükid nii pruuniks, kui keskelt. Siis teen nii, et need tükid, eriti suuremad, mis enne keskel olid, tõstan teise poole pruunistamiseks äärtesse ja vastupidi. Mul on sitt pann ka muidugi hetkel.
Kana tuli suht norm, aga Teriyaki maitset võiks rohkem olla. Järgmine kord proovin nii, et pannile kastet ei pane, vaid kõrvale tipiks ja teen õhemad kanatükid ja praen vähem aega aga hästi suurel kuumusel. Täna tõotab aga tulla järjekordne loomaliha-ring :D
Mitte täna, aga mingi aja pärast proovin ise ka Teriyaki kastet teha.
Nagu siin :
http://video.about.com/japanesefood/How-to-Make-Beef-Teriyaki.htm
Siis selgus, et kanafileed polnud, aga müüja oli nii lahke ja suunas mind leti äärde, kus olid kanarinnakud. Ütles et fileerimine on hästi kerge ja et võta aga võta.
No ma võtsingi siis. 2 kanarinda ja lisaks veel seesamiseemneid.
Fileerimine läks suht ladusalt, teritasin ühe peene noa ära ja mingi 2 mindiga olidki fileed valmis.
* Pann maxi, või peale, ootan kuni pruun.
* Kanatükid (2X3cm u) peale
* 2-3 minti ühelt poolt, keeran ümber kui mõnusalt pruun on
* pruunistunud poolele veidi soola ja pipart
* teiselt poolt ka 2-3 minti , keerad ümber, sinna ka soola ja pipart ,
* Nüüd keerad uuesti ümber tükid ja tilgutad peale teriyakit, nii et tükid mõnusalt kaetud on.
* Puista peale seesamiseemneid, pane kaas peale ja tõsta pann tulelt maha, jäta veidikeseks hauduma, et teriyaki aroom lihale rohkem külge jääks.
* Voila, söö.
Kusjuures praadimise juures on mul siuke värk, et panni äärtest ei saa tükid nii pruuniks, kui keskelt. Siis teen nii, et need tükid, eriti suuremad, mis enne keskel olid, tõstan teise poole pruunistamiseks äärtesse ja vastupidi. Mul on sitt pann ka muidugi hetkel.
Kana tuli suht norm, aga Teriyaki maitset võiks rohkem olla. Järgmine kord proovin nii, et pannile kastet ei pane, vaid kõrvale tipiks ja teen õhemad kanatükid ja praen vähem aega aga hästi suurel kuumusel. Täna tõotab aga tulla järjekordne loomaliha-ring :D
Mitte täna, aga mingi aja pärast proovin ise ka Teriyaki kastet teha.
Nagu siin :
http://video.about.com/japanesefood/How-to-Make-Beef-Teriyaki.htm
No mida ma n2en :D Marko on kokaks hakanud! Super! N2gin mingist eelnevast postitusest, et kartulit sa lihaga ei s88, j2relikult j2lgid veel neid toitumise asju ka, tubli! Kuidas see m6jub? Ma m2letan mis sa rannas vastasid sellele kysimusele :D haha
ReplyDeleteTervitav Blogi Marko! Näen just ennekõike omakasu selles. Eriti cool oleks kui sa teeks postituse paar tundi ennem toidu valmimist ning loomulikult arvestad +2 persooni. Ofkoos me siis avaldame arvamusi, et mida rohke ja mida vähem :))
ReplyDelete