Kana

Ei, kana tuleb päris hästi välja.
Ma vahepeal mainin,et ahju mul pole. Vanal heal SLEVil on ahjuuks katki, seega kasutan vaid pliiti.
Pann on ühesõnaga parim sõber hetkel.
Aga ma räägin, kuidas ma kana tegin:

Ostsin pool kilo broilerifileed
curry-mango santa maria (mingis uhkemas toosis) maitseainet
sinihallitusjuustu Castello Blue Danish cheese. 100g pakk (25 kulli)
kodujuustu (kana tegemisel ei kasutanud, vaid kõrvale - valgud koos, remember?)

sool, ja või olid kodus olemas
kõrvale tegin lihtsalt kurgi-tomati salatit ilma hapukooreta, kuna need ka neutraalsed toidud, mida võib koos lihaga süüa.
Igatahes:
* Pesin kanafilee tükid hästi puhtaks ja kuivatasin majapidamispaberiga ära.
* Osadel kanafilee tükkidel töllerdab mingi õhuke fileeriba (ca 4-5cm pikk, 1-2cm paks). Selle tõmban küljest ära. Ära ei viska.
* Kanafileel lõikan väikesed rasvatükid ja muud anomaaliad (kondipuru? ma ei teagi, mis asjad need on) välja.
* Suured fileetükid lõikan neljaks - üks lõige ristipidi, teine pikkupidi.
Tulemuseks siis 3X4 tükki kana (pooles kilos oli 3 kanafileed).

-------------
* Slev põhja. "Kuue peale". Maksimumi. Võid pannile (no ma panen mingi 0.5 suuruse viilaka võipakist). Ootan niikaua, kui või pruuniks muutub, kallutan panni nii et või igal pool oleks. Pann korralikult kuum.
* Kanatükid pannile. Praen 3-4 minti, nii et alumine pool pruuniks muutub. Kui ei muutu selle ajaga, pole pann korralikult kuum. Nii kuum peab olema, et või pruuniks muutub, kuid veel ei kärssa.
* Sel ajal, kui kana praeb, lõikan sinihallitusjuustust hästi peenikesed ribad.
* Keeran tükid ümber, raputan TÜKKIDELE ERALDI peale veidi soola ja hästi natukene mangocurrit (just a hint) Ja hästi natukene pipart.
* praen teiselt poolt ka 3-4 minti
* keeran kana ümber, lükkan pliidi välja ja raputan samamoodi maitseasju peale.
* Seejärel keeran kana jälle ümber ja võtan tulelt ära ja panen igale kanatükile peale väikse tükikese sinihallitusjuustu. Mingi 0.5X0.5 cm, nii et nagu kaunistuseks suht. Aga kiirelt peab tegema, et kana ära ei jahtu. Seejärel kaas pannile peale ja kui juust on ära suland, ongi valmis.

Jube hea. Isegi Tiina kiitis (kes on suht turske kokk)

Comments

Popular posts from this blog

Sea sisefilee fooliumis brändiga

Katsetame ahju (kaelakarbonaad)

Kalasalat