Kalasalat

See salat on mu ammune lemmik. Retsepti sain vanaemalt. See on lihtsalt nii hea, et põmst võib sellest lõhki süüa ennast. Valmistamine aga on tüütu ja salat ise säilib kõigest päeva. Seega kui juba tegemine kätte võtta, siis tuleks kõik korraga makku loopida.

Vaja läeb: 700g suitsukala (soovitavalt kuumsuitsu mereahven)
2 sibulat
3 keedetud muna
200g hapukoort
100g majoneesi
pipart
(soola, kui kala pole soolane - mereahven on seda piisavalt).
ca 3-liitrist kaussi

Kala puhastamine ongi salati juures kõige raskem. Peab kindel olema, et luid sisse ei satu, muidu on söömine ebamugav ja ei saa täiega nautida. Kala puhastamisel pane kindlasti lauale ajaleht vms sest kala lõhn jääb hästi igale poole külge.

* Pane munad koos veega keema. Keemishetkest alates keeda 10-12 minutit.
* Puhasta kala ja rebi sõrmedega väikesteks tükkideks, rebitud ja puhastatud tükid pane kaussi.
* Haki sibul hästi väikesteks tükkideks, ka kaussi.
* Kui keetmisaeg täis, võta munad tulelt ja pane jooksva külma vee alla, kuni nad on jahtunud (seda kutsutakse maakeeli munade "ehmatamiseks").
* Koori munad ja pane kaussi.
* Suru munad kahvliga pudiks, lisa hapukoor ja majonees ja sega ülejäänud koostisosadega massiks. Maitsesta pipraga.

Salatit võib niisama süüa, aga kõige paremini maitseb röstsaial. Tilli sobib ka peale raputada.

Comments

Popular posts from this blog

Sea sisefilee fooliumis brändiga

Katsetame ahju (kaelakarbonaad)