Katsetame ahju (kaelakarbonaad)

Võib öelda, et sain korralikult expi selle käigus. Tulemuseks väga söödav liha. Tänud Merikesele ja Taavile nõuannete eest. Uurisin netist ka lisa.

Vaja läheb:

Tükk kaelakarbonaadi (1.5-2 kg)
4 porgandit
3 sibulat
5 küünt küüslauku

meresoola
jahvatatud pipart
20 tera pipart
3 tera vürtsi
3 loorberilehte
sinepiseemneid
jahvatatud chilly (kasutasin Jamie Oliveri smõuked oak n shit spaisiveskit)

Esmalt tuleb liha pruunistada. Seda võib teha pannil, kui ka ahjus. Merike ütles, et pannil pruunistamine ajab palju suitsu ja ahjus tuleb asi ühtlasem. Seega - kuulame targemaid ja paneme ahju.

Pane ahi maxi (+250c või rohkem). Pese kael ja hõõru soola, jahvatatud pipra, chilly ja sinepiseemnetega korralikult kokku. Pane ahjuplaadile cm jagu vett.



Kui ahi korralikult kuum, lükka liha ahju. Pool tundi ühelt poolt, siis keera liha ja pool teiselt poolt.Vahepeal lõigu köögiviljad. Väga väikesteks ära neid tee, sibul neljaks, porgand kaheksaks vms. Kui tund täis, keera ahi 150C peale,võta liha ahjust välja ja lisa köögiviljad.



Kata liha fooliumiga nii, et kondents üle plaadi ääre ei voolaks. Kui sul on lihatermomeeter, siis torka sisse. Pane liha ahju ja hoia seda , kuni sisetemperatuur on tõusnud 75Cni. Selleks läeb ümmarguselt 1.5h X kg, olenevalt ahjust. Kahekilone käntsakas võiks olla veidi alla kolme tunni.



Lase lihal ca 20 minutit tõmmata ja lõika lahti.
Ütleme nii, et tulemus päris hea esimese korra kohta. Merike approved.

Comments

Popular posts from this blog

Sea sisefilee fooliumis brändiga

Kalasalat