Vaata kööki!
Peale pikka-pikka ootamist pole enam vaja rõdu-vannitoa-arvutitoa vahet joosta, sest 14.08 (ma ei saanud seda posti varem üles panna ,sest muidu oleksid osad minu jaoks tähtsad inimesed köögi valmimisest blogist teada saanud ja see poleks eriti viisakas olnud) sai lõpuks viimased torud ühendatud ja põmst võib köögi püstiseks lugeda. Ma ise kahjuks ei saand teda sisse õnnistada, sest olin tööl ja Hodakov oli külas ja neil tekkis nälg ja nad praadisid makarone. Muud viimasel ajal ei tehta, sest keegi ei viitsi rõdu-vannitoa-arvuti vahelt joosta. Isegi uus köök ei muuda midagi, laisa inimese inerts on võimas. Läheb veel paar nädalat enne kui kartul vms välja ilmub (ma ise tegin esimeseks asjaks ka makarone ehk siis kanapasta :) )
Kõigile, kes kööki hakkavad tellima, soovitan enne pikalt mõelda ja planeerida. Meie oma sai mõningate mööndustega täpselt selline, nagu vaja. Tuleb läbi mõelda oma harjumused ja protsessi juurde käivate tegevuste sidusus. Võid kasvõi või imiteerida söögitegemist, et näha mis etappides sa asju teed. Nii saad planeerida köögi sedamoodi, et oleks vähem jooksmist ja vajadusel saad kiiresti haarata käteräti, soola, kastmekastruli või pudrunuia (või lihakirve).
Kindlasti tuleb kaaluda ka tegijat. Uuri objektiivselt turgu ja ära lase end müügimeeste mesijutust heidutada.
Mina olen igatahes väga rahul ja armun tulemusse järjest rohkem.
Kanapasta (v2)
Vaja läheb:
300g kanafileed
200g Panzani lintnuudleid (nendega on tulemus parim)
200ml kohvikoor või vahukoor
1 spl merevaiku
1 punane sibul
pipart, soola, õli
parmesanipulbrit või laaste. ca 1 spl läeb sellest segusse, serveerimisel raputa soovi järgi peale.
Lisaks marinaadi jaoks kanafileele:
ca 10 lehte basiilikut marinaadi jaoks (5 marinaadi jaoks ja 5 serveerimiseks)
2spl magusat tšillikastet (Thai choice vms, äädika baasil)
1spl sojakastet
2 küünt küüslauku
pipart (soov. värskelt jahvatet, paar näpuotsatäit).
1 spl õli
----<<<<>>>>---
Chop-Chop. Lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks ja pane paraja suurusega kaussi, et saaksid pärast segada. Haki küüslauk ja 5 lehte basiilikut ja lisa kanale. Samuti lisa kastmed, õli ja pipar.
Sega korralikult. Ma segan käega ja mötsin ikka mõned minutid. Mulle meeldib toorest liha näppida. Siis jäta ca 15 minutiks seisma. Sel ajal keeda nuudlid nii, et nad jääks hästi natuke tooreks (pehme "naksuga" kui maitsed - itaalia keeles ferme) Sellise konditsiooni saamiseks kulub ca 6 minti. Keeduveele lisa rohkelt soola ja 2spl õli.
Loputa nuudlid korralikult külma veega ja jäta nõrguma.
Haki sibul, aja pann kuumaks ja pruunista sibul. Siis lisa kanafilee ja pruunista. Peale pruunistamist lisa maitse järgi soola.
Keera kuumus väikseks ja lisa kohvikoor, merevaik ning parmesanipulber, kuumuta ja sega paar minutit ning lisa nuudlid. Seejärel kuumuta ja sega veel paar minutit. Serveeri kirsstomatite, parmesani ja basiilikuga.
Kõigile, kes kööki hakkavad tellima, soovitan enne pikalt mõelda ja planeerida. Meie oma sai mõningate mööndustega täpselt selline, nagu vaja. Tuleb läbi mõelda oma harjumused ja protsessi juurde käivate tegevuste sidusus. Võid kasvõi või imiteerida söögitegemist, et näha mis etappides sa asju teed. Nii saad planeerida köögi sedamoodi, et oleks vähem jooksmist ja vajadusel saad kiiresti haarata käteräti, soola, kastmekastruli või pudrunuia (või lihakirve).
Kindlasti tuleb kaaluda ka tegijat. Uuri objektiivselt turgu ja ära lase end müügimeeste mesijutust heidutada.
Mina olen igatahes väga rahul ja armun tulemusse järjest rohkem.
Kanapasta (v2)
Vaja läheb:
300g kanafileed
200g Panzani lintnuudleid (nendega on tulemus parim)
200ml kohvikoor või vahukoor
1 spl merevaiku
1 punane sibul
pipart, soola, õli
parmesanipulbrit või laaste. ca 1 spl läeb sellest segusse, serveerimisel raputa soovi järgi peale.
Lisaks marinaadi jaoks kanafileele:
ca 10 lehte basiilikut marinaadi jaoks (5 marinaadi jaoks ja 5 serveerimiseks)
2spl magusat tšillikastet (Thai choice vms, äädika baasil)
1spl sojakastet
2 küünt küüslauku
pipart (soov. värskelt jahvatet, paar näpuotsatäit).
1 spl õli
----<<<<>>>>---
Chop-Chop. Lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks ja pane paraja suurusega kaussi, et saaksid pärast segada. Haki küüslauk ja 5 lehte basiilikut ja lisa kanale. Samuti lisa kastmed, õli ja pipar.
Sega korralikult. Ma segan käega ja mötsin ikka mõned minutid. Mulle meeldib toorest liha näppida. Siis jäta ca 15 minutiks seisma. Sel ajal keeda nuudlid nii, et nad jääks hästi natuke tooreks (pehme "naksuga" kui maitsed - itaalia keeles ferme) Sellise konditsiooni saamiseks kulub ca 6 minti. Keeduveele lisa rohkelt soola ja 2spl õli.
Loputa nuudlid korralikult külma veega ja jäta nõrguma.
Haki sibul, aja pann kuumaks ja pruunista sibul. Siis lisa kanafilee ja pruunista. Peale pruunistamist lisa maitse järgi soola.
Keera kuumus väikseks ja lisa kohvikoor, merevaik ning parmesanipulber, kuumuta ja sega paar minutit ning lisa nuudlid. Seejärel kuumuta ja sega veel paar minutit. Serveeri kirsstomatite, parmesani ja basiilikuga.
Comments
Post a Comment