PikkPoiss tomati ja oliividega + pruun kaste

No mõtlesin siis et teen ahjus mingit hakklihavärki ka. Poest ostetud hakkliha on muidugi crap aga masinat mul pole, nii et tuleb poe omaga leppida. Kastmed on mu nõrk koht olnud ja otsustasin, et teen korraliku researchi ja täiendan ka oma kastmeskilli. Lisandiks tegin ahjukartulid, mis eelnevalt veidi keedetud.
Pikkpoisi retsepti leidsin toidutarest ja modisin veidi. Tomatid lisavad poisile mahlasust ja oliivid veidi omapära.

Et siis:
Pikkpoiss:
200g sea hakkliha
200g looma hakkliha
2 väiksemat tomatit
1 suurem sibul
3 küünt küüslauku
mõned mustad oliivid
1 viil saia
2 muna
spl jahu
peterselli
soola, pipart (tšillit ka kui soovi)

Haki sibul, oliivid, petersell, küüslauk ja tomatid. Pane koos lihaga kaussi, löö munad peale. Lisa jahu, lase saiaviil vee alt läbi, pigista kuivaks lödiks ja lisa samuti. Maitsesta. Soola läeb päris palju. Sega korralikuks taignaks ja lase mõnikümmend minutit seista. Maitse soolasust (rõve on, aga pane ikka keel vastu toorest hakkliha). Pane ahi 180C juurde sooja. Mötsi taignast päts, pane küpsetuspaberile, plaadile ja ahju. See peaks seal olema kuskil tund. Poehakkliha ajab vedelikku välja, nii et ära ehmata. Võid seda teha ka keeksivormis, nagu toidutares soovitati, aga mul seda pole. Kui ahjust välja võtad, lase veidi seista ja siis lõika lahti.

Kaste:
50g võid
2 spl jahu
1 klaas puljongit
1 pakk vahukoort
soola, pipart

Puljongiks kasutasin poolt kuubikut lahustatuna 0.3L vees, aga kui sul on, võid midagi paremat kasutada. Lase või kuumaks, veidi pruunikaks isegi. Lisa ühtlaselt segades jahu ja rösti see pruuniks. Lisa puljong, seejärel koor (kogu aeg segades) Maitsesta ja kuumuta 5-10 minutit ilma kaaneta, nii et mõnus struktuur tuleb, seejärel maitsesta. Puljong on tavaliselt isegi soolane, nii et maitse!

Päris hea sai, kuigi minu kaste veidi soolane.

Comments

  1. markokene. hakkliha tuleb ka osada valida - kõik ei ole saast. kujutad sa ette, et tahad tulevikus lastele õhtul hakklihakastet teha. tuled töölt, hakkad hakkliha tegema ja siis umbes 3-4 tunni pärast saad alles sööma hakata... mina mitte. vähem kriitikat, rohkem süüa! ;)

    ReplyDelete
  2. muidu tomati-pikkpoissi olen teind ja sul on täitsa õigus - tomat lisab vapustavat mahlasust. järgmine kord soovitan lisada mõnusa peotäie hakitud basiilikut. saad tuppa-kõhtu tõelise itaaliahõngu. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sea sisefilee fooliumis brändiga

Katsetame ahju (kaelakarbonaad)

Kalasalat