Wokime

Tahtsin küll loomaliha teha aga sellega läeb jubedalt aega, siis mõtlesin et prooviks wokkida ka vahelduseks. Rimist sai klepsude eest soetatud wokpann ja erilist otstarvet peale suurema koguse nuudlite praadimise sellel pole olnud. Otsisin netist igasuguseid wokiretsepte ja panin endale meelepärased komponendid kokku ja tulemus sai jube hea. Ainult krevetid jäid puudu, need lisan ka siia.

Mõndasid oma katsumusi (kuidas näiteks nuudleid keeta) olen enne ka kirjeldanud, seega edaspidi teen lühidalt.

2-3 inimesele
Vaja läheb:
Wokpanni

2 kanafileed
u 100g munanuudleid (Santa Maria omad - kolmene pakk, sealt üks poolteist tahvlit)
Veerand kapsast
2 porgandit
50g india pähleid
1 sibul
krevetid (ma ei tea palju, ütleme 30 tükki :D )
pipart
sojakastet
oliiviõli
soola kusjuures mul ei läinudki (kuna sojakaste on suht soolane), aga kui väheks jääb, tuleb panna.

Puhasta, pese ja kuivata kanafilee ja lõika peeneteks ribadeks, pane väiksesse kaussi ja peale 2spl sojakastet ning 1spl oliiviõli , sega korralikult ja jäta 15 minutiks seisma.
Keeda ja kurna munanuudlid.
Kapsas, porgand ja sibul on vaja ära hakkida ( suht peeneks).
Pruunista kanafilee suurel kuumusel ja tõsta kaussi. Wokpann peab koguaeg hästi kuum olema.
Pruunista sibul, porgand ja kapsas.
Lisa nuudlid, pähklid ja sega.
Lisa krevetid ja kana, sega, maitsesta ja lisa veel sojakastet (maitse, vajadusel soola).
Jube hea sai, kõik kes sõid kiitsid.
Mõtlesin tööjuurde veel kaasa järgmiseks lõunaks võtta aga Triin pani õhtul hilja kõik nahka.

Comments

Popular posts from this blog

Sea sisefilee fooliumis brändiga

Katsetame ahju (kaelakarbonaad)

Kalasalat