Kukeseened

Triinu isa käest sai hunniku kukeseeni ja nipi, kuidas neid talveks säilitada, et oleks vahel hea kuhugi lisada või kastet teha : praed ja pakid minigrippidesse ning lükkad sügavkülma.
Ma ise olen varem nii teinud, et praed tilli ja võiga ära , lükkad purki ja lihtsalt külmkappi. A Kalev ütles et ta ka tegi ükskord nii ja paari kuu pärast oli prügikasti ring. Egas midagist - vanemate inimeste expi tuleb austada.

Ühesõna,
Vaja läheb : panni, õli, kukeseeni, soola ja minigrippe , ca 10X15cm või suuremaid.

Paned panni madalale kuumusele, võtad kukeseened, pesed ära jooksa vee all.
Siis lased nõrguda ja lükkad noaga mõned korrad läbi poistest, tehes hakkimisliigutusi.
Siis paned pannile veidi õli ja kukeseened, veidi soola ja segad aeg-ajalt. kui rämpsu leiad(kive,rohukõrsi, okkaid, tigusid vms), siis eemalda.
Lase kohe päris tk aega, 15 minutit vahepeal segades, ja kui kukeseentest on vedelik eemaldunud ja seened peaaegu vedelikuga kaetud, siis võta pann tulelt maha, keera tuli maha ja lase veidi jahtuda. Kui kohe kuumast peast kotti surud, siis kott võib ära sulada.
Damn, nad lhnavad hästi.

Sool aitab vedelikul välja imenduda ja sel on ka säilitusotstarve. Ja vedeliku väljutamine pakib seened tugevalt kokku (ca 3-4 X), seega mahub neid rohkem külma.

Siis pane grippidesse. Topi lusika või labidaga või kuidas mugavam tundub. Vaata , et võimalikult vähe vedelikku kaasa tuleks.
Triinu isa andis 15X10cm suurusega gripid - topi 2/3 kotti täis ja suru kotid kõvasti kinni.
Ja nüüd pane kotid jahtuma, kohe päris sügavasse ära torka, sulab veel üles.

Pannile jäänud vedelik kalla pärast ära ja korda kogu protsessi järgmise laari seentega .

Ise lisasin õhtul seeni veidi wokile, jube hea sai. Nagu päris kõige parem wok, mis ma üldse kunagi saanud olen. Kokku veetsin täna köögis pea 6h :D

Comments

Popular posts from this blog

Sea sisefilee fooliumis brändiga

Katsetame ahju (kaelakarbonaad)

Kalasalat