Kanapasta

Käisime isal Soomes külas Triinu ja Mariiniga. Väljas süüa seal jube kirves (Hesburgeris küll käisime korra) ja võileibadest viskas kopa ette, siis mõtlesingi , et proovin teha kanapastat. Retsepti ei olnud, lahmisin niisama. Aga päris söödav tuli (veidi kuiv aga ma ei pannud kogu vahukoort ära).

4 inimesele.
Vaja läheb : potti, panni, sõela
3 kanafileed
350g munapastat
1 vahukoor (väike pakk , 200ml?)
sool, pipar, 1 puljongikuubik
õli, võid
riivjuustu (kui on siis riivitud parmesan sobib ka väga hästi siia)
vett

Pane vesi keema, sinna sisse puljongikuubik, 1-2tl soola (oleneb poti suurusest) ja 2spl õli. Kui vesi keema läheb pane pasta sisse ja keera tuli madalaks. Pasta keeb umbes 5-10 minutit, oleneb sordist. Vahepeal maitse, kas on pehme ja kas vee soolasisaldus on OK. Kui pasta hamba hall enam ei krõmpsu, siis on valmis. Väga pehmeks pole vaja keeta, sest pärast läeb veel pannile.
Kui pasta on ära keenud, siis kalla pasta sõelaga ja lase külma veega üle ja jäta nõrguma.

Samal ajal puhasta, pese ja kuivata kanafilee ja lõika 1cm X 1cm kuubikuteks.
Pann kuumaks ja või pannile, kui või pruuniks hakkab muutuma, siis pruunista tükid (ca 2 minutit).

Kui kana on pruunistatud siis maitsesta tagasihoidlikult soola ja pipraga, seejärel lisa pasta ja sega nii, et kanatükid ühtlaselt pasta vahel jaotuks , lase üks minut säriseda ja keera kuumus väikseks.

Nüüd lisa vahukoor ja sega nii et mõnus löga tuleks. Lase vahukoor korraks keema , keera kuumus nulli
Raputa peale riivjuust ja pane kaas pannile peale.

Kui juust on sulanud, siis ongi valmis söömiseks.

Comments

Popular posts from this blog

Sea sisefilee fooliumis brändiga

Katsetame ahju (kaelakarbonaad)

Kalasalat