Burgundia kaste

Trehvasime ükspäev(update - eelmine aasta) Peebuga , kes mu vana sõber ja töökaaslane Vaibaparadiisi päevilt .Peep on kogenud kokk ja peale seda, kui tal vaipadega mässamisest koblaka ette viskas, proovis korra käppa tsemendis ja siis naases oma liistude juurde - hakkas päris enda söögibisnisit ajama. Uurisin ta käest kastmete valmistamise kohta , kuna see mu suht nõrk koht. Leppisime kokku, et üksõhtu võtame kätte ja teeme koos süüa. Nii ta siis eile tuligi, näpus nägus looma sisefilee ja kaasas burgundia kastme retsept. Võtsime ka mõned veinid ja kokkasime terve õhtu koos. Kastme retsepti modisime päris kõvasti, ja tulemus oli väga-väga hea. Üritan seda edasi anda nii täpselt, kui mäletan, sest kõik käis nagu tavaliselt - hoo pealt ja tunde järgi. Algses õpetuses oli ka üdikont, aga seda meil polnud. Järgmine kord proovin kindlasti.
Retsept tuli umbes selline:

4DL punast veini
30g juursellerit
1 kuubik loomapuljongit
tüümiani
1 väike sibul
50g võid
törts õli
soola, pipart, suhkrut
Haki seller, sibul , tüümian
Kuumuta õli ja pool võist ja pruunista selles hakitud seller ja sibul. Vala peale punane vein, lisa puljongikuubik ja keeda kuni pool veinist on aurustunud. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
Lisa ülejäänud või tükkhaaval keevasse kastmesse, pidevalt segades. Seejärel lase blenderiga asi sodiks. Kui kaste jääb väga püree, siis lisa veini ja aja uuesti keema.

Sobib suurepäraselt loomalihaga!
Suur tänu toreda õhtu eest :)

Comments

Popular posts from this blog

Sea sisefilee fooliumis brändiga

Katsetame ahju (kaelakarbonaad)

Kalasalat