BEef

Kuna viimane loomaliha läx prügikasti, siis mõtlesin, et aitab, edaspidi beefi ei näpi. Lubasin Kerstile-Renele et pühapäeval teeme sea sisefileed Jamie Oliveri moodi (tegelt tüüp õpetas loomalihasteike tegema), ja need tulid suurepärased. Mingit erilist kunsti pole:

* Pese liha ja lõika ca 2cm seibideks
* Raputa peale meresoola, pipart ja tilguta veidi oliiviõli
* Keera ümber ja tee sama teise poolega
* Pann tulikuumaks (õli ei pane - liha küljes küll)
* Minut ühelt poolt, minut teiselt poolt ja nii mõlemad pooled 2X läbi.
* Olemas.

Kersti tegi juurde äärmiselt hea salati ja sinepikastme, ma loodan Kersti, kui sa seda posti kunagi lugema juhtud, siis palun kirjuta siia selle kastme retsept.

Aga mitte sellest seast ma ei tahtnud rääkida.
Kui ma siga turul jahtimas käisin (muide - filee ostmisel tuleb vaadata, et see oleks ilusa roosa värvusega ja kuskil kuivamiskoorikut ei tohi olla), siis jäi silma üks megailus loomaselg. Täpselt selline, nagu vaja - väiksed rasvakanalid, mis praadides liha mahlaseks jätavad, ilus tumepunane värv jne kõik jutud.
Võtsin ära.
Lisaks ostsin rimist päiksekuivatet tomateid ja värsket chillit. Jah, jutt läheb selleni et tegin jälle hautist. Praadisin liha ära, kuid tegin täpselt samamoodi nagu sisefilee praadimisel - maitsestasin enne soola-pipra ja chilliveski pudiga , minut ühelt poolt, minut teiselt poolt ja potti. Juurde porknaid, küüslauku ja chillit, kuivatet tomateid , pipart, soola . Sibulatega ei hakand jamama.
Panin siis hauduma ja hakkasin ise pokkerit mängima ja liha läks üldse meelest :D

Hetk tagasi tuli Triin kööki (1:50) ja küsis et, "Noh kas liha valmis?"

Jah, nii valmis et kahvel läheb läbi, mõnus kiuline ja chilline beef.
Ega kui Triin küsind poleks, oleks hommikuks lihaputru saand vist.

Comments

Popular posts from this blog

Sea sisefilee fooliumis brändiga

Katsetame ahju (kaelakarbonaad)

Kalasalat