Hernesupp!

P0le tk aega kirjutand oma katsumustest siin Haage köögis. Põhjuseid on mitmeid aga nende üle kurtmiseks on mul teine blogi, mida mitte keegi peale minu ei näe! Hõhõh!
Aga kuna Taavi on mind mitu korda varrukast sikutanud, et "Kle! Apdeite pole blogis! Lase aga tulla, mida sa vahid seal ja õgid üksi, anna aga teistele ka teada mis raskel ajal peale võikarite ja pudru lauale paned!" siis võtsin end nüüd kokku ja sättisin arvuti taha teatama , et tegin ükspäev hernesuppi!
Muidugi tahan siinkohal veel ära märkida, et koristasin täna kööki. Kaks kilekotitäit asju läheb prügikasti, nende seas : Vana termos, tühjad purgid, mingid pesulõksud, katkise käepidemega kulp, mingid plekist veneaegsed koogivormid, südamekujulised kausid (hässti armsad) jms. Mul on selline süsteem, et asju, mida ma ei kasuta, tõstan köögikappides järjest kõrgemale riiulile ja siis mingi hetk kord aastas tuleb kappide koristamistuhin ja siis, nostalgiapisar silmas, viskan nad minema.
Ahjaa ma leidsin kapist oma sündimise puhul saadud hõbelusika! Seal on kollases särgis Buratino peal, kes hoiab kuldvõtmekest. Mul tuli kohe meelde, et lapsepõlves ei antud seda minukätte, sest ma võisin selle ära kaotada(õige kah) ja ükskord ma panin selle pihta ja jooksin, lusikas käes ringi ja kujutasin ette et olen see Buratino sealt lusika pealt , kes hoiab kuldvõtmekest. Armas eks?

HERNESUPP
Vaja läheb:
300g suitsusinki
3 porgandit
2 sibulat
250g kuivatatud herneid
4-5 kartulit
2l vett
1 loorberileht
tilli
soola-pipart

*Hommikul ärgates oputa herned külma veega ja jäta kaussi ligunema nii , et vesi on veidi üle herneste. See teeb herned pehmemaks
* Haki sink, porgandid , sibul ja kartulid
* Pane potti herned, külm vesi, sinna sisse kohe hakitud sink, porgandid, sibul ja loorber
* Kuumuta keema ja koori vaht.
* Keeda niikaua, kuni herned on peaaegu pehmed.
* Maitsesta soola ja pipraga ning viska sisse kartulid.
* Keeda kuni kartulid on pehmed ja hakkavad kergelt lagunema
* Maitse ja vajadusel pane veel soola ja pipart
* Raputa peale tilli ja serveeri värske leivaga

Head peeretamist!

Comments

Popular posts from this blog

Sea sisefilee fooliumis brändiga

Katsetame ahju (kaelakarbonaad)

Kalasalat