LLLoooomaaaliihhhaaa

Mul on heameel teatada, et koostöös vanaema, Tiina, Tiina ema, Marti Unti ja muidugi minuga valmis eile õhtul suhteliselt söödav loomaliha. Kõik oleks suht superb, kui ma chilliga tibake üle poleks pingutanud, nimelt maandus potti terve kaun koos seemnetega. Tegelikult oleks pidanud piirduma veerandiga.

Turult sai võetud 800g noorlooma seljakarbonaadi, mis oli tumepunane kui hüübind veri ja milles jooksid peened rasvakanalid. Lisaks veel ostsin turult porgandeid, peterselli,3 värsket kartulit ja tilli.
Retsept võiks olla midagi sellist:

Vaja läheb panni ja potti.
800g looma seljakarbonaadi, lõigatud 2X2cm kuubikuteks
2 sibulat, lõigatud rõngasteks
3 küüslauguküünt
1/4 punane chillikaun, rõngasteks
5 kooritud porgandit, seibideks
3 värsket kartulit sektoriteks(soovi korral - ma ise neid ei söönd)
võid, peterselli ja tilli
maitseks : sool, pipar, roseepipar, 5 tilka tabascot, till

* Slev põhja, või pruuniks
* pruunista loomalihakuubikud mõlemalt poolt - ca 3-4 minti per pool.
* Samal ajal lõigu porgand, sibul ja chilli.
* tõsta kuubikud potti
* pruunista sibularõngad ja tõsta koos porgandi ja chilliga loomaliha juurde.
* pane ka pipart, roseepipart ja mõned petersellilehed
* vala selle segu peale vett, nii et nad kattuks veega, aga mitte rohkem - kui väga palju vett ära aurab, võid hiljem lisada.
* keera kuumus väikse peale (slev level 2) ja tõsta pott tulele.
* Nüüd hauta segu 2-4 tundi, vahepeal vaata, et vett oleks piisavalt.
* Segu ei pea päris keema, veidi mullitama.
* Vahepeal tonksa liha kahvliga. Kui liha on päris pehme, nii et kahvel ilma erilise jõupingutuseta läbi läheb, lisa soola ja soovi korral kartulid.
* maitse segu, et soola ja maitseaineid oleks piisavalt, vajadusel lisa.
* hauta veel 15-20 minutit, kui kartulid pehmed on roog valmis
* lisa hakitud tilli

Voila. Ma järgmine nädal proovin uuesti, nüüd siis vähema chilliga ja veidi rohkema porgandi ja küüslauguga. Jube hea kraam -sellisest pehmest ja mahlasest loomalihast olengi unistanud.
Tänud kõigile, kes nõu andsid.

Comments

  1. peaks mainima, et mulle kui vürtsisõbrale maitses lihaleem väga-väga.


    ps! lisan selle retsepti enda mõttelisse kogumikku

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sea sisefilee fooliumis brändiga

Katsetame ahju (kaelakarbonaad)

Kalasalat